Marie föddes 6 juli 1970 i Vinslöv. Till en början hyrde hennes föräldrar Gerd och Gunnar Holmberg den gamla banvaktarstugan i Vinslöv. Förut innan all teknik fanns så hade alla större övergångar en vakt som bodde i en stuga bredvid övergången. 1971 året innan Maries lillebror Stefan föddes köpte dom ett eget hus på Stora Torggatan 20 där Gerd och Gunnar fortfarande bor kvar.

Grundskolan gicks i Vinslöv och gymnasiet tillbringade Marie på Önnestads Lantbruks och Trädgårdskola. Här gick hon Lantbrukslinjen i två år. Efter denna start i lantbruket har det blivit jobb i både små och stora svinbesättningar. 1989 jobbade hon på en svingård med 120 suggor utanför Kristianstad. Här fanns det en grå raggig hund som familjens 6-årige son talade om var en mellanschnauzer. En sådan hade Marie aldrig sett! Sommaren kom det ytterligare en mellanschnauzer till gården, tiken Estellet's Jessica. Vilken hund!

1991 skulle gårdens äldsta hund Estellet's Hasse bli far till Kennel Estellet's O-kull. Marie funderade på om hon skulle köpa hund eller inte, men när hon fick reda på att de var födda på brorsans födelsedag, 6 juni, så var valet lätt. Brorsan hade omkommit i en bilolycka i december 1990.
När valpen var 5 veckor invigdes mamma Gerd i planerna och hennes första uttryck var "Har du berättat för pappa?". Veckan innan hunden skulle komma hem så berättade Marie för pappa Gunnar och hans första uttryck var "Avbeställ hunden". Marie svarade med "Går inte" och så diskuterades hunden inte mer förrän den kom i början av augusti 1991.

Pappa har för det mesta tyckt bra om hundarna, även om han inte förstod vad Marie skulle med Rufus till eftersom hon redan hade Occo. Däremot så var Backus välkommen eftersom Rufus blivit så ensam efter Occos bortgång. När Marie jobbar eller ska iväg där det inte går att ta med hundarna så passar han dom gärna.

1999 blev Marie invald i Mellanschnauzerringens styrelse som suppleant. Sedan dess har hon varit kassör och är sedan 2003 ordförande i ringen som numera heter bara Schnauzerringen, eftersom rasen i Sverige tagit ursprunglandet Tysklands namn för rasen, schnauzer. Tiden som aktiv i Schnauzerringen har inneburit att Marie träffat och lärt känna en massa roliga och trevliga människor och schnauzrar. Årsmötet 2006 valde Marie att lämna över klubban, till nya krafter.

Sedan 1998 jobbar Marie på Lantmännen med att sälja foder till grisar, Piggfor. Först började hon i Uppsala, flyttade ner till Skåne och jobbade med grisbönderna runt Kristianstad. 2003 fick hon möjlighet att jobba på Sveriges Svincenter, som är Lantmännens försöksanläggning för foderförsök på grisar. 2005 är Maries kollega Anna Månsson barnledig och Marie har fått möjlighet att lära känna grisarna och deras ägare på Österlen i sydöstra Skåne.

Sedan Marie var 8 år har hon varit aktiv i Vinslövs Scoutkår. Först som vanlig medlem och sedan som både ledare och styrelserepresentant. Att ihop med scouterna lära sig nya saker och ha roligt i naturen utan en massa moderna prylar är verkligen en hit. Påsken 2004 gick Marie scoutrörelsens högre ledarutbildning Treklöver-Gilwell och känner sig som en ny människa efter detta. Det går att lära sig nya saker om både sig själv och andra hela tiden. Dessutom fick hon fem nya vänner för livet i patrull Ugglan.