Puffe, Marie och Occo

2008-01-06

Det har blivit ett nytt år och livet är precis som vanligt, inte ett dugg annorlunda än förra året alltså.
Nyårsafton tillbringade vi nybadade hemma med matte, traditionsenligt hade vi middag med flera rätter. Matte började med avokados toppade med creme fraich och röd kaviar, till detta drack hon ett glas Jacob's Creek Chardonnay Pinot Noir. Grönt och skum konsistens, glad att vi slapp denna förrätt. Huvudrätten var rökt renbog med råstekta rotfrukter och kantarellsås serverat med Señorío de los Llanos Reserva. Vinet hoppade vi över, men det andra smakade mums. Fast att matte envisades med att blanda i hundmat. Efter huvudrätten var det ost och frukt. Rödvinet var inte slut, men efter osten var det! Efterrätten var mattes hemmalagade Håkanglass bestående av hallon och vit choklad. Eftersom hon är lite smart så fryser hon in den i portions-förpackningar. Fast jag tycker hon kunde gjort ett undantag till nyår och gjort en större infrysning så att det hade räkt till oss också. Men icke.... Jag hann före Puffe med att vara mest på hugget när matte satte ner skålen, så jag fick i alla fall känna doften. TIll tolvslaget serverade matte ostbågar och nu fick vi smaka, massor faktiskt. Dom varade ungefär lika länge som de höll på att smälla en massa raketer och annat utanför vårt fönster. Gott var det!

På det nya året har jag också hunnit med en liten tur till Göteborg med min kompis Flisan, svart schnauzer som bor på kennel Schnaublacks. Vi bodde ihop med hennes matte och husse, Monica och Roger, och så var det några andra typer med som bodde på samma ställe som vi fast i en annan stuga. Våra mattar sov i nedeslafarna så Flisan och jag turades om att sova hos våra mattar. Ibland så sov vi till och med i samma säng samtigt. Det var lite trångt. På kvällen efter den första utställningen så drack de champange, Flisan hade blivit champion så efter det döptes vår stuga om till championhuset eftersom det bara bodde champions där. Lite malliga var vi.

Nu är vi hemma igen, Puffe med som varit hos mamma och pappa. Puffe har saknat matte och sitter nästan kloss på henne hela tiden. Ibland är han bara så pinsam.

/Backus - kompis med en av de snyggaste svarta schnauzerdamer som finns Schnaublacks Fair Play.

Ps! Två av mina barn är röntgade med A höfter, Schnauzergläntans Isolde och Schnauzergläntans Lancelot. Ds!

Föregående inlägg: 2007-12-27

Skicka gärna e-mail<Marie Holmberg>